Függönyök a napaliban


A nappali rendkívül fontos helyiség, itt minden a kényelmünket szolgálja, hiszen ez az otthonunk leggyakrabban használt része

A nappaliba szánt függönynek több funkciója is van, dekoráció és sötétítés. Ahoz, hogy ne legyen teljes sötét de ne zavarja a TV nézést a napfény, ideális megoldás a fényáteresztő függöny. A nappali fényben a fényáteresztők meggátolják, hogy kívülről belássanak az ablakunkon, miközben tompítja a bejövő fényt, a színes fényáteresztő esetén még színezik is.

Amennyiben mégis teljes sötétséget szeretnénk, arra jómegoldást kínál aredőny, reluxa vagy  egy sötétítő függöny. Ez utóbbi esetében elvárt, hogy öltöztesse a nappalit, legyen az minimál vagy modern stílusú.
 

Típusok:

Fényáteresztő függöny

A fényáteresztő függönyök bármely tipusát felhasználhatjuk nappalink othonossá varázslásához. Itt leginkább a nappalink bútoraihoz, a falhoz és a szőnyegekhez kell igazodnunk.

A lapfüggöny

A lapfüggönyök lapjai sokkal szélesek, bármilyen textilből varrhatóak, fényáteresztő és sötétítő anyagból is készíthetőek, melyek lehethez válhaszthatunk egyforma anyagokat, de akár különbözőeket is.

A roletta

A roletta klasszikus belső árnyékolóként egyre népszerűbb a felhasználók körében. Ideális a fény tompítására, árnyékolásra és dekorálásra, önálló és kiegészítő árnyékolási eszközként egyaránt használható.

A római roló

A római roló egy praktikus megoldás, előnye, hogy könnyen variálható és kevés anyagot igényel. Egyszerű, letisztult stílusával, egyaránt jól illeszkedik modern és minimál design stílusú otthonba is. Árnyékoló és fényáteresztő függönyt is kialakíthatunk római rolónak, vagy ezek kombinációját: az alsó rész fényáteresztő, a felső rész árnyékoló.


Római roló nappaliban
 

A sávroló

A sávroló két funkciót ölel magába, a vízszintesen csíkozott sötétítő és fényáteresztő anyag két rétegben tekeredik fel, amelynek elcsúsztatása szabályozza, hogy mennyi fényt engedjen be. Az anyaga a rolettához hasonlóan meghatározott színekben, mintával és minőségben kaphatóak. A legjellemzőbb az egyszínű, de mintás variációk is kaphatóak.